Terug naar Blogs
Tergos Stories René is freelancer bi Nike BE

Tergos Stories: René is freelancer bij Nike

​Sinds augustus 2020 is René Vrijenhoek op freelancebasis aan het werk voor Nike in België. Hij heeft deze opdracht kunnen toevoegen aan zijn werkervaring door een samenwerking met Tergos. De DevOps Engineer is enorm tevreden over zijn opdracht.

Als DevOps Engineer heeft Vrijenhoek bij Nike veel contact met developers. “Ik kan mijn werkzaamheden snel en compact uitleggen. Stel dat er op de webshop van Nike een nieuwe feature moet verschijnen. Dan beginnen de programmeurs met het schrijven van hun code. Die code moet vervolgens getest worden. Ik zorg er uiteindelijk voor dat de infrastructuur zo staat dat dat stuk code op de juiste plek in de pijplijn terecht komt en zo snel mogelijk live kan.”

‘Ik hoefde niet lang na te denken’

Vrijenhoek werkt al meer dan 30 jaar in de automatisering en heeft de laatste 6 jaar veel DevOps werk gedaan. De keuze voor de opdracht bij Nike was snel gemaakt. “Nike is een mooie en grote naam, dus daar hoefde ik niet lang over na te denken. Dat is het leuke van samenwerken met Tergos. Hiervoor zat ik via Tergos bij de Rabobank. Dit zijn toch wel echt grote partijen en hier kun je via zo’n samenwerking toch een stuk makkelijker voor dit soort organisaties aan het werk."

Zijn eerste maanden zijn hem erg goed bevallen. “Ik heb de eerste maanden ervaren als fijn en heel veel lol. Het is natuurlijk een nieuwe opdracht dus je leert en ontdekt veel.  Bij Nike zijn ze heel erg van de mentaliteit dat je het zelf mag uitzoeken en je je vragen altijd kunt stellen. Dat dwingt mij om mensen op te zoeken, vragen te stellen en gaandeweg de cultuur en de werkprocessen te leren. En daardoor kwam ik erachter dat het een heel open en vrij bedrijf is.”

De vrijheid van freelancen

Voordat Vrijenhoek ging freelancen in de automatisering werkte hij tien jaar lang bij een consultancybureau.  “Ik hecht veel waarde aan mijn vrijheid. Bij die werkgever zat ik vast in een bepaalde strategie, en ik wilde meer. Toen besloot ik om te gaan freelancen.”

In 2018 werd de Bredanaar voor het eerst benaderd door Tergos. “Dat was erg positief. Mijn ervaring met andere recruiters was niet heel positief. Zij zijn naar mijn inziens meer bezig  met een opdracht te vervullen dan voor een opdrachtgever een juiste match te maken. En bij Tergos heb ik daar het compleet tegenovergestelde ervaren, hier werd echt gekeken of de match van beide kanten klopt.”

'Tergos zit aan de positieve kant'

Vrijenhoek vervolgt: “In deze branche stroomt je inbox vol met geïnteresseerde recruiters. En vaak hoor je nadat je een cv opstuurt niks meer terug. Waarom ik uiteindelijk met Tergos in zee ben gegaan is dat Tim Meijer echt de moeite nam om direct telefonisch contact met mij te zoeken en een goed verhaal had. Toen hebben we vaak contact gehouden en uiteindelijk heb ik in 2019 via Jasmijn Kasri een opdracht aangenomen bij de Rabobank.”

De DevOps Engineer geeft aan dat hij op social media in een group zit met 200 andere professionals. “Daar houden we onderling bij wat de ervaringen zijn met recruiters en staffing consultants, want je merkt gewoon dat veel staffing bedrijven alleen maar naar cv’s zitten te vissen. In de groep lees je veel verschillende verhalen, maar Tergos zit daarbij echt wel aan de meest positieve kant.”